Французька фабрика La Rochere є найстарішим діючим скляним виробництвом у Європі та одним із найстаріших у світі. Про це свідчить запис у національних архівах, датований 1475 роком, про те, що Симон де Тисак, «скляний дворянин», отримав право на відкриття в селі Les Rochiers скляної мануфактури, яка спочатку займалася виготовленням шибок.
Незважаючи на те, що в середині попереднього століття змінився власник La Rochere (Ля Рошер) і в 70-ті роки почалася інтенсивна модернізація виробничих потужностей, традиція ручного видування скляних виробів трепетно збереглася як історична спадщина світової культури. Протягом багатьох поколінь у найсуворішій таємниці передавалася технологія видування скла разом із званням «скляного дворянина» прямому спадкоємцю по чоловічій лінії. До наших днів збереглася традиція прийняття новими працівниками фабрики урочистої присяги із зобов'язанням не розголошувати фірмових секретів скла.
Продукція французької компанії La Rochere (Ля Рошер) виробляється виключно у Франції, на тому ж місці, де була побудована перша піч мануфактури понад 500 років тому, тому що понад усе французький бренд ставить бездоганну репутацію, досвід та якість, пронесену через століття.
На підприємствах бренду ведеться постійна робота з модернізації технологічних та виробничих процесів відповідно до світових тенденцій енергоефективності та екологічності, а також залучаються молоді дизайнери, які створюють нові ексклюзивні серії скляного посуду, що гармонійно поєднують у собі досвід попередніх поколінь склодувів та новітні ультрасучасні форми. Весь посуд La Rochere захищений від ударів та різких стрибків температури «кільцем безпеки», який створюється в результаті подвійного випалу по краях готового виробу.
Необхідно відзначити, що більшість багатовікових технологічних розробок виробництва є секретами, що створює флер французької загадковості та стимулює захоплений інтерес до продукції La Rochere. Незважаючи на це, фабрика відкрита для туристів, які можуть побачити процес створення чудових творів мистецтва зі скла та кришталю, якими є вироби французького бренду La Rochere (Ля Рошер). Той факт, що процес навчання склодува займає не менше 10 років, а над одним предметом можуть працювати 8 осіб, вказує на дбайливе ставлення до традицій, яке зберегло за підприємством гідне місце на ринку, а також захоплене та трепетне ставлення з боку рестораторів та просто поціновувачів чудового.